Voedselpaketten tegen armoede

Voedselpaketten bedelen

Iedere eerste woensdag en vrijdag van de maand, delen we voedselpakketten uit aan die mensen die een attest hebben van het OCMW van As of van Opglabbeek. Iedere woensdag delen we tussen 16 en 17 uur gratis een zak verse groenten uit aan mensen uit de doelgroep. Ten alle tijden delen we noodpakketten uit op verzoek van het OCMW.

Wanneer?

Iedere eerste woensdag en vrijdag van de maand, delen we voedselpakketten uit aan die mensen die een attest hebben van het OCMW van As of van Opglabbeek. Iedere woensdag delen we tussen 16 en 17 uur gratis een zak verse groenten uit aan mensen uit de doelgroep.

Hoe kan ik wekelijks gratis groenten krijgen?

Je meldt zelf tijdens de voedselbedeling dat je graag verse groenten wil krijgen. Je komt iedere woensdag tussen 16 en 17 uur naar ons lokaal: je moet niet wachten, de zakken staan klaar. Breng zelf een winkelzak of een trolly mee, want we gaan stilaan de plastieken zakken verbannen. Als je door omstandigheden onmogelijk op tijd kan komen, mag je een seintje geven (0497/26 91 79): we zetten dan je zak met groenten buiten zodat je deze later op de avond kunt komen halen. Ga je regelmatig of altijd niet op tijd kunnen zijn, dan geven we je een vaste locker met een cijferslot waarin we je groenten opbergen.

Van waar komt het voedsel dat wij uitdelen?

We krijgen gratis voedsel van de EU. Dit is voeding die niet verkocht mag worden en op ieder product staat de EU-vlag. De EU geeft in ieder aangesloten land voeding voor de mensen die beneden de armoedegrens leven. Wij noteren zorgvuldig wie welk product meeneemt want ook wij krijgen hierop controle. We krijgen iedere maand een 3 à 4 palletten met voeding van de Voedselbank Limburg. De voedselbanken krijgen het voedsel van overschotten van grootwarenhuizen en van fabrieken. De Druppel koopt per jaar voor € 16.500 voedsel aan in winkels. We krijgen groenten van de veiling van Sint-Kathelijne Waver via Depot Margo. De gemeente betaalt hiervoor een jaarlijkse vergoeding. Wij krijgen van Aldi Opglabbeek wekelijks enkele dozen voeding: of licht beschadigde verpakking of bijna vervallen producten. In de Kersttijd krijgen we dozen met droge voeding van onder de kerstboom in de kerken van As en Opglabbeek. We krijgen van de sympathieke bakkerij Lehaen Oudsbergen regelmatig broden en vlaaien.
DE DRUPPEL
Sint-Vincentius De Druppel Dorpsstraat 60 3665 As info@sintvincentiusdedruppel.be Tel: 0497/26 91 79
VOEDSELBEDELING